1F0892C147FFFD7BB64F238F57025B04

Moji začetki - s57jk

Član RK S53APR
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

CB - 11m band
Na CB frekvencah sem se pričel oglašati že v bivši državi - Jugoslavija. Takrat me je navdušil za CB moj pokojni stric CB SITO, ki ima tudi zasluge za moje začetke na CB - ju. Na začetku sem imel težave kot vsak novinec s komunikacijo in hitrimi odgovori na vprašanja, kar se je pokazalo pri uspehu v šoli. Kasneje, ko sem že nekaj časa komuniciral na CB frekvencah, se mi je tudi uspeh v šoli izboljšal.

Bil sem član CB RK Adriatic v Polju in imel člansko številko 1A216 ter bil tajnik tega kluba.  Bil sem član tudi CB RK Vrtinec na Viru pri Domžalah. Takratni časi so bili zelo obetavni za CB in njegov razvoj. Kasneje je CB izpodrinil razvoj NMT in GSM telefonov. V zadnjem času pa se zopet povečuje število starih CB povratnikov, ki so nekoč delovali. Nekateri so zamenjali svoj CB skip, večina pa ne.

V času, ko sem začel na CB frekvencah in do danes sem pridobil tudi veliko prijateljev med katerimi so znani CB Delta Mike, CB Miki, CB Aco, CB Sito, CB Šumadinac, CB Vojko, CB Ribič, CB Tom Cat, CB Tornado, CB Ekos in mnogo drugih.

CB-ju pravimo city band, kjer ne potrebuješ radioamaterskega izpita in je dostopen vsakomur.

Kasneje po osamosvojitvi sem opravil še radioamaterski izpit, ker nisem bil zadovoljen samo s CB frekvencami.

Moja nova eQSL kartica narejena delno po stari QSL-ki. Tisti, ki me poznate po stari QSL-ki, me boste prepoznali tudi po tej.

CB band (11m ali 27MHz) ni radioamaterski band !!



73 de COYOT
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni