Na CB frekvencah sem se pričel oglašati že v bivši državi leta 1984 - Jugoslavija. Takrat me je navdušil za CB moj pokojni stric CB SITO, ki ima tudi zasluge za moje začetke na CB - ju.

Na začetku sem imel težave kot vsak novinec s komunikacijo in hitrimi odgovori na vprašanja, kar se je pokazalo pri uspehu v šoli. Kasneje, ko sem že nekaj časa komuniciral na CB frekvencah, se mi je tudi uspeh v šoli izboljšal.

Bil sem član CB RK Adriatic v Polju in imel člansko številko 1A216 ter bil tajnik tega kluba. Bil sem član tudi CB RK Vrtinec na Viru pri Domžalah. Takratni časi so bili zelo obetavni za CB in njegov razvoj. Kasneje je CB izpodrinil razvoj NMT in GSM telefonov. V zadnjem času pa se zopet povečuje število starih CB povratnikov, ki so nekoč delovali. Nekateri so zamenjali svoj CB skip, večina pa ne.

Leta 1998 sem postal član DX kluba Delta Tango in pridobil klicni znak 327DT114.

Leta 2014 sem postal član DX kluba Lima Victor in pridobil klicni znak 327LV008.

V času, ko sem začel na CB frekvencah in do danes sem pridobil tudi veliko prijateljev med katerimi so znani CB Delta Mike, CB Miki, CB Aco, CB Sito, CB Šumadinac, CB Vojko, CB Ribič, CB Tom Cat, CB Tornado, CB Ekos in mnogo drugih.

CB-ju pravimo city band, kjer ne potrebuješ radioamaterskega izpita in je dostopen vsakomur.

Kasneje po osamosvojitvi sem opravil še radioamaterski izpit, ker nisem bil zadovoljen samo s CB frekvencami.


CB BAND (11m ali 27MHz) NI RADIOAMATERSKI BAND !!
73 de S57JK


          Copyright © Privacy Policy by Info.Sc.Eng. Janko Karlin - S57JK
           E-mail: info@s57jk.eu